hovslageri i skafferiet

Jag som driver Hovslageriet i Skafferiet heter Leif Hansson och har skott både Daniellas och andras hästar sedan 2006. Jag jobbar heltid på SAAB och skor alltså i en lite mindre skala, har ingen formell utbildning och behandlar därför ej hovsjukdomar och dyl. 
2007 gick jag en komprimerad  grundutbildning med teori där, verkning, skoning mm ingick.
Sedan dess har jag av eget intresse skaffat mig ytterliggare kunskap i ämnet.
I och med att Daniella har och har haft mycket unghästar som skulle ha skor för första gången så har det blivit en hel del unghästskoning.

Nya som gamla kunder välkomna!
Vi är nu tillbaka tillbaka (från Sörmland) till Östergötland igen och jag har nu , utöver Daniellas hästar plats för några nya kunder igen.

Varför skor jag?
Det började en gång med att se till att barnens hästar/ponnier skulle ha de bästa förutsättningarna inför tävlingar och träningar. Det var ju inte det lättaste att ordna hovslagare som kunde komma till oss hela tiden utan det bästa var att ordna med det själv. Sagt och gjort, sedan dess har intresset ökat och jag tycker det är en bra avslutning på en dag då jag kunnat hjälpa någon annan med bra hovvård.

Liten skala
Jag skor i liten skala, alltså inte så många kunder och jag vill ha möjligheten att ta hand om de kunder jag har. Även om jag alltid försöker att få alla skor att sitta kvar så spelar förstås vädret stor roll. Tappskor får vi alla ibland! Då vill jag fort kunna vara behjälplig, jag förstår vikten av att snabbt få på skon igen. Jag ser till individen och det får ta den tid varje häst behöver.

Varmt välkomna att höra av er!
Leffan Hansson

Priser (enkel resa 6 mil ingår i priset)
Jag utgår från Mjölby.

Helskoning (inkl standardsko) 1200 kr inkl. 25%moms
Halvskoning (inkl verkning 2 hovar och standardsko) 900 kr inkl. 25% moms
Verkning av 4 hovar 600 kr inkl. 25% moms
Tappsko (egna kunder) 200 kr inkl. 25% moms
Tappsko (ej egna kunder) 400 kr inkl. 25% moms

Pristillägg
Täckande sulor 250 kr/par
Snösulor 160 kr/par

Förfrågan & Bokning
leffanekebo@gmail.com
Telefon från kl 17.00
0734-18 52 63
Helgeslätt 3
595 91 Mjölby
Innehar F skattsedel.